То

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

   Андрес Мушети е режисьорът на един от най-култовите хоръри за следващата 2017-та година, озаглавен То. Ако много от зрителите се чудят защо името им звучи познато, те са на верния път – това е романа на Стивън Кинг, благодарение на който той се изстреля на върха. Всъщност това не е първата адаптация на кино индустрията на книгата – такава имаше и през 90-те години на 20-ти век. Сега обаче идва времето на нова версия, а основният сценарий си остава Кинг. Въпреки това обаче е нает човек в лицето на Гари Дабълман, който да пречупи някои от идеите през призмата на киното и така да внесе повече колорит за зрителите. Изпълнителите на главни роли са Били Скарсгард, Хавиер Ботет и Фин Уолфхарт.

    То ни потапя в света на едно страховито чудовище, което се маскира като клоун с името Пениуайз. Действието се развива в малкото провинциално градче Дери на територията на щата Мейн, като самият Кинг казва, че е плод на фантазията му. Така една сутрин, когато навън времето е дъждовно, шестгодишното хлапе Джордж излиза, за да пусне в локвите хартиеното си корабче. То е приготвено лично от брат му Били Пелтека, който впоследствие трайно ще обвърже съдбата си с чудовището. Джордж изпуска корабчето в канала и така става жертва на клоуна, който го изяжда. От този момент започва истинската трагедия, защото съществото се появява на всеки приблизително 30 години, имайки за цел да утоли глада си за кръв, който е в големи количества.

Жанр: Филми на ужаситеГледано: 306

То