Първият човек

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

    Деймиън Шазел е вече завинаги в сърцата на публиката, след като пожъна невероятен успех с Ла Ла Ленд. Сега е време отново да се насладим на режисьорските му умения, още повече, че отново в екипа му е Райън Гослинг. Този път обаче Гослинг влиза в ролята на един изключително смел и велик човек, какъвто е несъмнено Нийл Армстронг. Едва ли има някой по света, който да не знае кой е той – стъпилият за пръв път на Луната астронавт. Любопитно е, че това е втори общ проект между режисьора и актьора, а като имаме предвид какво се случи преди време, сега имаме основания да очакваме нещо също толкова грандиозно. Биографичната драма Първият човек дебютира по кината на 12-ти октомври.

     Клеар Фой е другото голямо име във филма – тя изиграва съпругата на Армстронг, който на 21-ви юли 1969-та завинаги променя облика на света. Паметни остават думите му, че това е малка стъпка на един малък човек, но голям скок за човечеството. Продукцията Първият човек проследява някои от най-интересните години от живота на Нийл – периодът между 1961-ва и 1969-та. Какво се случва през въпросните осем години с несъмнено един от най-великите мъже на нашето съвремие? Как среща жената на живота си и подкрепя ли го тя във всичко и най-вече в мисията до Луната, която си остава непостижима мечта за много хора? Не бива да забравяме участието и на другия астронавт в мисията – Олдрин, който е не по-малко смел и решителен..

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 95

Първият човек