Еретици

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

   2018-та година вече убедително доказа колко ще е силна и плодоносна за света на киното, защото до момента премиерите са до една хитови. Що се отнася до историческия ужас Еретици, той определено не е за хора със слаби сърца, но от друга страна ни дава възможност да надникнем зад идеите на религията и да се замислим дали винаги тя е единственият възможен път за спасение. За съжаление не се посочва с точност датата на премиерата, а само, че е в рамките на настоящата календарна година. Това обаче е достатъчно за зрителите да проявят интерес и да чакат с нетърпение идеите на Пол Хайет. Той е едновременно авторът на сюжета и режисьорът, а изпълнителите на главни роли също не са случайни.

    Майкъл Айрънсайд и Роузи Дей запълват част от актьорския списък в Еретици, в който акцентът пада върху една жена. Тя явно има много грехове на гърба си, а това в годините на осемнадесети век не може да остане незабелязано и още по-малко – ненаказано. Присъдата за такива хора е само една – безмилостна екзекуция в стила на инквизицията, но внезапно се намесва приората, която е за опрощение на греховете. Отведена в нейната обител, жената си мисли, че с мъките й най-после се е свършило, но истината е, че те едва сега започват. Зад стените на приората се крие неподозирано зло, чиито мащаби никой не е в състояние да определи, така че за изпречилите се на пътя му остава да се молят за по-бърза смърт..

Жанр: Филми на ужаситеГледано: 164

Еретици