Сериал

Сред най-гледаните филмови жанрове без съмнение са многобройните сериали. Те могат да са от различен тип и се излъчват по всички филмови телевизионни канали. Най-често сериалът се свързва с държавите от Латинска Америка, които проследяват невъзможната любов на двамата главни герои. Този жанр обаче далеч не се изчерпва само с такива еднообразни сюжети. Сериали има в почти всички жанрове, например криминалните филми и комедията. Във всеки от жанровете има култови продукции, които са добре познати на хората в световен мащаб. Серийните филми обикновено са от по няколко сезона, като броят на сериите е различен. Тъй като сюжетът проследява живота на героите за дълго време, гледането на тези филми трябва да започне още от първия епизод. Само по този начин няма да се изпусне нишката, която разказва за живота на героите. За щастие днес сериалите могат да се гледат на много места, включително и в сайтовете за филми в Интернет. Сериалите са едни от най-гледаните филми в световен мащаб.

                За направата на сериали често са необходими години, през които да се снима всеки отделен сезон. Това важи в пълна степен не само за комедийните, но така също и за криминалните и други продукции от този жанр. Много от серийните филми са култови и завинаги остават любими на почитателите на жанра. В комедийната сфера едни от най-качествените серийни филми са Двама мъже и половина с Чарли Шийн и Всички обичат Реймънд. Това са само две от многобройните предложения, създадени да забавляват зрителите по света. Не по-малко забавни са приключенията на двамата братовчеди Балки и Лари от сериала Напълно непознати или пък Тя и Той. Това е български комедиен сериал с участието на Стефания Колева и Юлиян Вергов. Що се отнася до криминалните серийни филми, продукции като Комисар Рекс и Уокър, тексаският рейнджър са известни в целия свят. Чък Норис е в ролята на тексаски рейнджър, който всеки ден с партньора си се бори срещу престъпността в щата. Сериали се снимат и в другите филмови жанрове, като всеки един е базиран около историята и ежедневието на главните герои. От комедиите си струва да се спомене Женени с деца, разказваща за живота на едно четиричленно семейство.

                В него единственият работещ е бащата, който трябва да осигурява издръжката на жена си и децата. Други известни сериали са например Кобра 11 и От местопрестъплението:Маями. Всички те са качествени и интересни и именно поради тази причина са масово гледани по целия свят. Дарма и Грек, Кухня и др. са само част от сериалите, които днес са на разположение на всички почитатели на сериалите. Що се отнася до сапунените сериали, такива винаги са се снимали от дълъг период от време. Един от най-известните филми в този жанр е Дързост и красота, чието излъчване по телевизията продължава и днес. От комедийните сериали не бива да се забравя и Алф, разказващ за разбиването на безобидното извънземно Алф в гаража на семейство Танер. Правени с интересен сюжет, сериалите са предназначени за широката аудитория. Тя иска да гледа качествени продукции, които им се предлагат всяка година.