Ready Player One / Играч първи, приготви се (2018) BG AUDIO

Режисьор : Стивън Спилбърг
В ролите : ММарк Райлънс, Тай Шеридан, Хана Джон-Кеймън, Ти Джей Милър, Саймън Пег, Бен Менделсон, Оливия Кук, Джулия Никсън, Кае Алекзандър, Лина Уейт, Ралф Инесън и др.
Държава : САЩ
Година : 2018
Времетраене : 140 мин.
Резюме : Годината е 2044-та, когато умира създателят на мултиплейър онлайн играта "Оазис" Джеймс Холидей (Марк Райлънс). Той е записал видео, в което призовава почитателите й да намерят неговото "великденско яйце", срещу което ще възнагради намерилия го със своето наследство. Заложил е няколко пъзела, чието разгадаване осигурява гигантско богатство и невъобразима мощ. Младият Уейд Уотс (Тай Шеридан) и без това търси бягство от тягостното ежедневие във виртуалната утопия - в нея можеш да си всеки, да живееш навсякъде, да се влюбваш при това на всяка една от 10 000 планети. Заедно с милиони други, той от години мечтае да разгадае пъзелите и да намери "лотарийния билет". Намира първия ключ и се включва в голямата надпревара... Свед 5 години той се оказва срещу корпоративни хищници, готови на всичко за парите не само в играта, но и в реалния живот. Единственият жокер към загадките на Холидей е негова страст - попкултурата от края на XX век. След като Уейд се натъква на първата загадка, целият свят се мобилизира и хиляди конкуренти се включват в Лова. За Уейд не остава друг начин да оцелее, освен да спечели. За целта той обаче трябва да напусне виртуалното съществуване и да се впусне в реалния живот и в реалната любов.
Допълнителен плеър FMO Допълнителен плеър VOE Допълнителен плеър STR Допълнителен плеър DRO Жанр: Екшън филми Приключенски филми Фантастични филмиГледано: 712

IMDB: 7.6 / 10
Ready Player One / Играч първи, приготви се (2018) BG AUDIO